Go to Top

Wanneer je er alleen voor staat…

Voorbeeld uit de praktijk van AlterEgo Services.

We worden gebeld door een bevriende vermogensbeheerder, die wel vaker cliënten doorstuurt. Of wij contact op willen nemen met een cliënte van hem van 85 jaar. Mevrouw woont zelfstandig in een royaal appartement, maar heeft besloten toch maar naar een serviceflat te verhuizen, nu ze nog goed is. Mevrouw overziet de verhuizing en wat daarbij komt kijken totaal niet. Ze heeft 35 jaar gewoond in haar huis! Heeft geen kinderen en haar nog levende zusters zijn ook in de tachtig en wonen in het oosten van het land.

Wij regelen een verhuizer, bespreken dat er gefaseerd verhuisd wordt, regelen een makelaar voor de verkoop van het huis, kijken met haar wat er mee kan naar haar nieuwe flat, maken afspraak met de stoffeerder ect. Mevrouw beschikt niet over internet, dus wij regelen dat KNP, gas water en licht worden overgezet, dat de post wordt doorgestuurd, versturen verhuiskaarten en alles wat bij een verhuizing komt kijken.
Inmiddels is het huis verkocht, we helpen haar met de verkoopacte, zorgen voor een volmacht bij de notaris, zodat ze er niet bij hoeft te zijn, zijn aanwezig bij de inspectie voor de overdracht.

Ze zit nu een paar weken in haar nieuwe woning, moet nog wat wennen aan het elektrisch koken en de tiptoetsen van de nieuwe wasmachine, maar verder is ze al aardig gewend en voelt zij zich thuis in haar nieuwe woning. De door ons geregelde klusjesman heeft alles op de voor haar vertrouwde plekken opgehangen.

Ze verzuchtte…als ik jullie niet had gehad, dan had ik niet geweten hoe ik het allemaal had moeten doen…..
Het is haar zo goed bevallen, dat we nu maandelijks langsgaan, haar helpen met de administratie en correspondentie met instanties ed. Alles rond de verhuizing heeft haar doen inzien dat het verstandig is om nu ook in een levenstestament vast te laten leggen hoe en door wie alles geregeld moet worden als zij daartoe niet meer in staat is. Dat er dan niet over haar beslist wordt maar conform haar eigen wensen.

Of je er nu alleen voorstaat zoals deze mevrouw, of bijvoorbeeld uw ouders moet helpen, in allerlei situaties biedt AlterEgo Services de helpende hand. Met vragen op juridisch en financieel terrein, maar ook met praktische zaken. Betrouwbaar, degelijk en, ook niet onbelangrijk, vaak goedkoper dan u denkt